България е получила писмо от Европейската комисия,  в което се

...
България е получила писмо от Европейската комисия,  в което се
Коментари Харесай

Еврокомисията предлага таван от 280 хил. евро по украинската помощ в земеделието

България е получила писмо от Европейската комисия,  в което се предлага таванът на помощите за земеделците поради войната в Украйна да стане 280 хиляди евро, а до момента той беше 250 хиляди евро. Помощта се планува да продължи със период на деяние до 31 март 2024 година В отговор през Министерство на финансите от земеделското министерство са изразили позиция да няма таван, осведоми министърът на земеделието и храните Кирил Вътев след съвещание на Съвета на министрите на земеделието на Европейски Съюз.

„ Днес имах още веднъж сериозен диалог с еврокомисаря по земеделие Януш Войчеховски, по време на който сложих за следващ път въпроса за тавана по украинската помощ “, сподели още Вътев.

Днес повторих това наше предложение пред еврокомисар Войчеховски и му припомних, че сме изпратили до него документално мнение. От своя страна той сподели, че ние сме единствената страна в Европейски Съюз, която желае тази държавна помощ да няма таван, а в регламента се показва друго.

Двамата се договорихме на 22 ноември да продължим диалога по тематиката в онлайн формат.

Министър Вътев организира среща и със земеделските  министри на Полша, Словакия, Унгария, Румъния. Съвместно те разискаха вноса от Украйна все още. Всички министри се сплотиха дружно да упорстват за продължение на украинската помощ за през цялата 2024 година, защото това са страните, които действително са най-ощетени и имат идентични проблеми.

 

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР